top of page

Escola petita

 

musica 2.0 gris.JPG

Som una escola petita que cada dia creix una mica més.

Va començar amb una il·lusió, amb un repte, que amb el pas dels anys s’ha convertit en un projecte gràcies a la complicitat de tots els que en formem part.

Amb una sola línia creem un ambient familiar en un entorn acollidor on es promouen l'intercanvi d’idees i la col·laboració constant.

Escola Petita que aprèn ensenyant.

dansa gris.JPG

Escola propera

 

A la nostra escola obrim portes, els divendres a la tarda, creant espais i activitats on familiars, alumnes i mestres ens interrelacionem i compartim experiències. I les mantenim obertes la resta de la setmana atenent, responent i resolent inquietuds, dubtes, propostes...

Volem que la relació entre l’escola i les famílies es basi en la cooperació i la confiança mútua.

pare arnau o gris.JPG

Comunitat educativa

 

Les nostres famílies són gestores, creatives i participatives; creant l’associació de famílies, aportant mobiliari i jocs, col·laborant amb les tasques de bricolatge i pintura, creant material, col·laborant en els concerts i tallers, ajudant a les jornades de portes obertes, a l’obrim portes, a l’hort, a les festes,  etc.

De tots aprenem perquè tots ensenyem. Creiem que de qualsevol membre de la nostra comunitat educativa es pot aprendre i que tots som models de comportament i actuació.

 Comunitat educativa  Restaurativa i Relislent
 

1698313269251 (2).jpg

Les pràctiques restauratives es fonamenten en el fet que les persones poden fer canvis positius si es compta amb elles, és a dir, quan les coses es fan amb ells i no a ells o per ells.

Set principis:

1.Crear espais segurs i de confiança per compartir

2.Donar veu, escoltar, reconèixer.

3.Empatitzar, compartir emocions i necessitats

4.Identificar i reconèixer dany i afectació

5.(Re)Connectar, fer vincles

6.Promoure la participació activa i la presa de decisions conjunta.

7.Identificar oportunitats

El nostre entorn

 

Com a escola vivencial aprofitem tots els recursos que tenim a l’abast. Ens agrada mantenir el contacte directe amb la realitat que ens envolta. Anem a la platja a fer esport, a llegir, a dibuixar, a jugar, a banyar-nos plegats. Sortim a la muntanya a conèixer la natura autòctona. Fem sortides pel poble amb visites periòdiques a la Biblioteca Municipal, participem en les activitats que proposa el Museu de l’Estampació. Col·laborem amb l'INS de Premià de Mar per crear vincles amb el que serà el seu futur, provocant a més a més, l'apropament de metodologies.

Allò que ens envolta, ho fem nostre i l’acabem compartint amb el món.

hort gris.JPG

Compromesa amb l'entorn

 

Potenciem el compromís amb l’entorn natural i el respecte pel medi ambient a través del treball a l’hort. També apostem pel reciclatge i la sostenibilitat , reduint el  paper amb l’ús de les noves tecnologies, substituint l’embolcall dels nostres esmorzars per carmanyoles i potenciem l’ús de la bicicleta i patinets  com a mitjà de transport prioritari.

Creiem en que som el que mengem i per això participem en el projecte “fruita a les escoles”, participem en tallers d’hàbits saludables.

carnaval gris.JPG

Compromesa amb la societat

 

Potenciem, no només el desenvolupament intel·lectual, sinó també l’emocional, l’educació en valors, la responsabilitat individual i de grup, per tal de fer dels nostres alumnes persones capaces de fer un món millor.

Volem i defensem  una educació de tots i per a tots, per tal d’afavorir d’igualtat i la cohesió social.

practiques gris bo.JPG

Escola formadora

 

Volem formar part del futur rebent als que seran els propers mestres; estudiants de magisteri, de cicles formatius i batxillerat. Creem un cercle de formació i cooperació mútua, elles i ells ens aporten la seva preparació i visió del món de l'educació i nostraltres els hi mostrem la nostra manera de fer.

Compartim  així, la nostra realitat amb els que ens poden ajudar a crèixer.

bottom of page